Maarit Koivisto

Maarit Koivisto on sairaanhoitaja, lääketieteenopiskelija, muusikko ja kunnallispoliitikko. Käsitöitä hän tekee kotisohvan lisäksi mm. junamatkoilla.http://maaritkoivisto.fi/

Pimppi-pannunalunen

Tänään, kansainvälisenä naistenpäivänä haluan osoittaa tuen kaikille niille ihmisille maailmassa, jotka tekevät töitä lopettaakseen tyttöjen sukupuolielinten silpomisen. Pelastetaan yhdessä pimpit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarvikkeet

Puikot: 3,0 mm

Lanka: Paksua puuvilla- tai villalankaa (Ohjeessa käytetty Puppets Lyric 100% puuvilla sekä Viola 100% puuvilla (kaksinkertaisena))
Valitsemalla eriväriset langat voit neuloa juuri omanlaisesi pimpin.

 

Luo 10 silmukkaa

 

Neulo aina oikein neuletta:

Mustaa 40cm

Mustaa 35cm

Lohenpunaista 28cm

Pinkkiä 21cm

Vaaleanpunaista 11cm

Punaista 6cm

Vaaleanpunaista 6cm

Jätä lankaa reilusti päättelyä ja yhdistämistä varten.

 

Taita palaset pitkittäin kaksinkerroin ja ompele päät yhteen.

 

Taita palaset poikittain ja ompele reunat kiinni.

 

Yhdistä palaset toisiinsa nurjalta puolelta ommellen.

Virkkaa halutessasi työhön ripustuslenkki.

pimppipannunalunen (.pdf)

Kirkkovene-kaulahuivi

 

Hoitoalalla työskentely on yksi hienoimmista ja palkitsevimmista töistä, mitä tiedän. Kuitenkin alan työntekijät kohtaavat työssään jatkuvasti myös ei-toivottuja haasteita. Se kuormittaa. On sisäilmaongelmia, huonoa työaikaergonomiaa, riittämättömästi vapaa-aikaa ja unta ja liikaa stressiä, liian vähän työntekijöitä ja liikaa töitä, palkkauksesta puhumattakaan. Tulee tunne ettei työtään saa tehdä kunnolla kun aika ja energia menevät kaikkeen toissijaiseen ja negatiiviseen. Kuitenkin sairaanhoitajat, ensihoitajat, lähihoitajat, kätilöt, terveydenhoitajat, fysio- ja toimintaterapeutit, kaikki tekevät korvaamattoman arvokasta työtä jokaisen kansalaisen terveyden ja hyvinvoinnin eteen ja jokaisella maassamme asuvalla on oikeus korkeatasoisen ammattilaisen antamaan hoitoon, silloin kun sitä tarvitsemme. Tämä huivi on suunniteltu erityisesti heille, jotka työssään ovat erityisesti naisten ja perheiden oikeuksien puolustajia eli kätilöille.

 

Neulahuovutettu rauhanmerkki

Rauha on maailman tavoiteltavin asia. Rauhaa rakennetaan ensisijaisesti parantamalla ihmisten yhdenvertaisuutta kaikkialla. Rauhanmerkki on yksi tunnetuimmista sodan vastaisista symboleista.

Materiaalit:
Huovutusvillaa
Karhea ja hieno huovutusneula
Huovutusalusta (esim. palanen paksua vaahtomuovia)
Pahviputken palanen (esim. talouspaperirullan hylsystä tai paksummasta pahviputkesta)
Kuumaliimaa
Hakaneula

Aseta pahviputki huovutusalustan päälle ja täytä se villalla.

Pistele karheammalla neulalla huovutusvillaa tiiviiksi ympyräksi pahviputken sisällä. Pistä neula aina suorassa ja nosta aina samassa asennossa pois. Pistele reunat todella huolellisesti. Käännä työ välillä ja jatka pistelyä, kunnes sinulla on tiivis ympyrä.

Pyöritä väri kerrallaan villaa hiukan sormiesi välissä. Aseta villa huovutetun ympyrän päälle. Pistele hienommalla neulalla värejä kiinni ympyrään. Lopuksi revi ylimääräiset villat reunoilta pienemmiksi ja huovuta etupuolelta ne kiinni työn taakse.

Huovuta rauhanmerkki koko komeuden päälle hienolla neulalla. Reunat tulee huovuttaa hiukan vaakatasossa.

Kuumaliimaa taakse hakaneula. Parhaan pitävyyden saat jos liimaat avoimen hakaneulan päälle samalla palasen huopaa tai tukevaa kangasta.

tyo-ohje-rauhanmerkki (.pdf)

Kirkkovene-kuukuppipussi

neule/kirjokneule


Kuukuppi. Kuukautistasa-arvo. Viimeaikoina myös Suomessa on alettu varovaisesti puhua kuukautistasa-arvosta ja kuukautisköyhyydestä. Kuukautiset ovat useissa maissa edelleen suuri tabu ja kuukautissuojien puutte on joissain maissa jopa este naisten kouluttautumiselle. Meillä Suomessa tilanne on parempi, mutta meilläkin kuukautissuojat ovat arvokkaita, ottaen huomioon, että niiden hankintakustannukset kasautuvat yksinomaan kohdulliselle väestönosalle. Esimerkiksi Skotlannissa onkin alettu jakaa ilmaisia kuukautissuojia vähävaraisille. Kuukuppi on kuukautissuojana hygieninen, helppo, ekologinen, kestävä ja pestävä. Tosin kuppi on Suomessa varsin hintava ja siten sitä voidaankin pitää lähes yleellisyystuotteena, mitä se ei tietenkään saisi olla. Jokaisella Suomalaisella tulisi olla varaa hankkia itselleen sopivia kuukautissuojia tarpeensa mukaisesti. Kuukuppipussi on patisi personoitu suoja tälle arvokkaalle esineelle myös poliittinen kannanotto kuukautistasa-arvon puolesta. Kuukautisia ei tule hävetä eikä niiden saa antaa rajoittaa yhdenkään ihmisen elämää.

Lanka: Novita Cotton soft
Puikot: 3,0mm

Luo 32 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle.

Työ neulotaan suljettuna neuleena.

Neulo sileää 6 kerrosta

Neulo seuraava kerros seuraavasti:  langankierto (lk), 2o yht, . Nauhakuja.

Neulo sileää 6 kerrosta ja aloita sitten kirjoneule (kuva), kuva neulotaan kaksi kertaa. Kuviota luetaan oikealta vasemmalle, alhaalta ylös.

Kuvion jälkeen neulo 6 kierrosta sileää ja aloita sitten kaventaminen

Neulo kaksi oikein yhteen joka puikon alussa kunnes puikoilla on yhteensä 16 silmukkaa

Vedä lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele langat.

kirkkovenekuukuppipussi (.pdf)